پشتیبانی سایت با گفتگوی آنلاین (پشتیبانی آنلاین که معمولا در کنار صفحه به صورت پاپ آپ هست) متفاوت است. گفتگوی آنلاین به خدمات
پشتیبانی ایی گفته می شود که در بطور آنلای ارائه می گردد و به صورت تخصصی هر شرکت از طرف نیروی های با دانش عمومی یا تخصصی از محصولات ان شرکت ارائه می گردد . اما پشتیبانی سایت منظور نگهداری و تضمین عملکرد صحیح یک وب سایت به صورت فنی می باشد که نیازی به داشتن دانش فنی از محصولات ارئه شده یا محتوای ارئه شده ندارد .
روز به روزبیشتر، کسب و کارها وارد مرحله ارائه سروس یا محتوا یا اخبار از طریق محیط اینترنت می گیرند. نتنها یک وب سایت حکم محل یک شرکت را پیدا کرده است بلکه ارزش آن روز به روز بیشتر هم از محل شرکت می شود بنابراین مشتریان و کاربران انتظار دارند که در هر ساعت از شبانه روز بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. وب سایت های استاتیک که دارای صفحات ثابتی هستند نسبت به وب سایت های داینامیک مانند فروشگاه های آنلاین نیاز کمتری به پشتیبانی و نگهداری دارند. هرچند با تغییر الگوریتم جستجو گوگل و بهینه سازی های مرورگرها مانند کروم و فایرفاکس و ... این نیاز هم برای صفحات استاتیک احساس می شود شاید بد نباشد که به یک سامانه نرم افزاری همانند یک موجود زنده نگاه کنیم. در روز تولد یک وب سایت ممکن است امکانات محدودی داشته باشد، در طول زمان توسعه بیشتر بر روی آن انجام بگیرید، ترافیک و تعداد کاربران آن و اعتبار آن افزایش می یابد. در همین امتداد بر روی سایت به عنوان یک کسب و کار سرویس های پشتیبانی محصولات و ارائه سرویس پشتیبانی صورت می گیرد، مشتریان دائمی به وجود می آیند و همه اینها نیاز به مشتری مداری و تعهد از سوی صاحب کسب و کار برای این فعالیت اقتصادی دارد و عملکرد صحیح وب سایت شرط اول آن است.
با این وجود صاحبان کسب و کارها در زمینه های فنی و تکنولوژی وب دانش کمی دارند. در زمان سفارش وب سایت به علت تخصصی بودن برخی مسائل، هیچ المانی برای سفارش و سنجش محصول نهایی که یک سایت باید داشته باشد را ندارند. از این رو صاحبان کسب و کار زیادی به دنبال محصول ارزان می گردند. محصولی که اغلب توسط تیم های غیر حرفه ایی و بدون پشتیبانی مناسب و حتی بدون پشتیبانی ارائه می شود. یک محصول ارزان و بدون پشتیبانی حتی می تواند سدی در راه توسعه آینده یک وب سایت و کسب کار مربوط به ان باشد. یعنی تیم طراح وب سایت با استفاده از تکنیک هایی آماده یک محصول ضعیف و حداقلی را به کارفرما ارائه می دهد که برای توسعه و بهبود آن در آینده نزدیک صاحب کسب و کاربه مشکلات فراوانی مواجه خواهد داشت.
تصور کنید طراح سایت از یک قالب آماده که رمزگذاری شده است استفاده
نماید. پس از مدتی صاحب وب سایت تصمیم به تغییرجزئی یا کلی در طراحی آن سایت داشته باشد بدون آنکه لینک و محتوا هایی سایت فعلی و کارهایی که برای سئوی آن انجام شده آسیب ببیند. اما این قفل یا رمز گذاری می تواند برای صاحب وب سایت یک محدودیت جدی برای تغییر در طراحی و توسعه سایت باشد. دراین وضعیت صاحب وب سایت باید به
طراح سایت مراجعه کند و اگر طراح به رمزنگاری قالب دسترسی نداشته باشد این
پایان عمر وب سایت است. باید وب سایت بر روی یک قالب جدید که از نو و از پایه طراحی شده است انتقال داده شود و این یعنی از دست دادن خیلی ز چیزها و همچنین ��زینه بیشتر.
یا متاسفانه صاحبان کسب و کارزیادی با ما تماس می گیرند که از طراحان وب سایت غیر رسمی خود ناراضی هستند و می خواهند پروژه را به شرکت ما منتقل کنند. اما طراحان وب سایت مقاومت غیر اخلاقی کرده و رمزهای مهم سایت را به صاحب وب سایت نمی دهد و یا در این انتقال مشکلاتی را بوجود می آورد.
همه این مشکلات برای این هست که قدم اول طراحی وب سایت را درست بر نداشتیم. یعنی شرکت طراحی سایت رسمی را انتخاب کنیم که ضمن داشتن سابقه روشن در این حوزه در صورت وجود مشکل به کاملا پاسخگو باشد وپشتیبانی دراز مدت آینده وب سایت را تضمین کند.
پس از طراحی وب سایت توسط شرکت طراحی یا تیم طراحی و تحویل آن به صاحب کسب وکارمرحله پشتیبانی یک وب سایت آغاز می گردد. بنابراین پشتیبانی یک وب سایت شامل طراحی و توسعه در سایت نمی شود. بلکه پشتیبانی به معنای تضمین عملکرد صحیح وب سایت است. البته می توان پشتیبانی از وب سایت را به نحوی دیگر نیز تعریف نمود این به معنای ین است که وظایف دیگری را به وظایف شرکت پشتیبان سایت اضافه کرد مثلا درج و ویرایش محتوا، نگهداری از سئو و حتی تغییر در طراحی، نگهداری از هاست و سرور و غیره. که در این صورت معنای پشتیبانی از وب سایت تغییر می کند. اما آن چیز که به طور مرسوم به عنوان پشتیبانی یک سایت در نظر گرفته می شود عملکرد سایت است.
شرکت پشتیبان سایت موظف است که عملکرد سایت را تضمین نماید و در صورت بروز خطا در کوتاه ترین زمان خطا را بررسی و رفع نماید. وظایفی که یک شرکت پشتیبان بر عهده دارد، انجام بروزرسانی های ضروری (بروز رسانی ها سیستم مدیریت محتوا در صورت در دسترس بودن و رایگان بودن وبروز رسانی پلاگین ها در صورت در دسترس بودن و رایگان بودن)، انجام ایمن سازی های در موارد خاص، نگهداری از هاست، تشخیص و مقابله در برابر حملات هکر ها می باشد.
معمولا صاحبان کسب وکار، طراحی وب سایت یا تغییر در وب سایت و یا نگهداری سئو را بخشی از پشتیبانی سایت می دانند. در صورتی که هر یک از این بخش های سایت نیاز به توجه و قراردادی متفاوت دارد و در تعریف پشتیبانی سایت نمی باشد.
پشتیبانی سایت به نوعی تضمین کیفیت و کمیت طراحی سایت از سوی شرکت طراحی وب سایت می باشد. اما بدون پشتیبانی چه خطراتی یک سایت را تهدید می کند. شاید مهمترین آن انجام آپدیت ها در زمان مناسب است.انجام این بروز رسانی اغلب اوقات ساده نمی باشد. به روز رسانی های معمولا دارای عوارض جانبی، عدم تطابق و ایجاد نقص عملکرد در وب سایت هستند برای همین بروز رسانی اکثر اوقات نیاز به یک شخص متخصص و فنی دارد.
اما چه اتفاقی می افتد اگر ما سیستم مدیریت محتوا و یا پلاگین های وب سایت را به روز رسانی نکنیم. هکر های و نفوذگرها همیشه به دنبال راهی برای نفوذ یا از دسترس خارج کردن وب سایت ها هستند. بنابراین آنها این حفره ها را در کدهای سیستم های مدیریت محتوا و پلاگین های نصب شده در وب سایت جستجو می کنند. اما از سوی دیگر فعالان حوزه امنیت نرم افزار نیز با شناسایی این حفره ها به مدیران سایت این محصولات اخطار داده و با ارائه نسخه جدید که این مشکل امنیتی و یا عملکردی که در آن حل شده، وب سایت های زیادی را از آسیب ایمن می نمایند. بنابراین بروز بودن قسمت پلاگین و سیستم مدیریت محتوا امری دائمی و ضروری می باشد.
اسپم ها و ربات های تبلیغاتی نیز مشکل دیگری هستند که اغلب سایت ها با آن مواجه می شوند. معمولا این مسئله بخاطر پلاگین ها بوجود می آید. اسپم ها برای یک وب سایت می توانند بسیار پر هزینه باشند. چون مرورگرهای اینترنت مانند کروم، در زمان ورود کاربر به یک سایت در صورت وجود مشکل امنیتی و اسپم به کاربر اخطار می دهند و به احتمال زیاد کاربر به سایت اطمینان نکرده و سایت را ترک می کند.بنابراین وب سایت شما بازدید کننده و اعتماد با ارزش آن را از دست خواهد داد. از آن مهم تر موتور جستجوگر گوگل با شناسایی یک وب سایت حاوی اسپم یا یک سایت ناامن رتبه آن را در صفحه نتایج جستجو به علت ایمن نبودن حذف میکند.
از سوی دیگر کیفیت و کمیت عملکرد سایت ها ممکن است در طول زمان و بروزرسانی های مرورگر تغییر کند. این مسئله می تواند به دلایل مختلفی صورت پذیرد. مثلا استفاده از یک هاست اشتراکی کم کیفیت، افزایش ترافیک و کاربران وب سایت و یا وجود یک کد و یا پلاگین (در اثر آپدیت) می تواند سرعت و عملکرد سایت را تضعیف نماید. در این زمان است که وب سایت نیاز به تحلیل و بررسی، تشخیص و اصلاح توسط یک متخصص فنی وب سایت را دارد
شرکت پشتیبانی وب سایت شما وظیفه به روز رسانی افزونه ها (در صورتی که از یک سایت وردپرسی استفاده می کنید) و هم چنین پشتیبانی از سیستمی که برای شما توسعه داده اند را دارند (در صورت طراحی شده توسط شرکت یا به توافق رسیدن در قرار داد). در دنیای دیجییتال به خصوص انلاین در اینترنت هر امکانی وجود دارد! ممکن است فایل های وب سایت شما یا دیتابیس وب سایت شما دچار مشکل پیش بینی نشده ای شوند. بنابراین ایجاد پشتیبان به صورت توافقی و مورد نیاز از فایل های سایت نیز واجب است که این مورد نیز بر عهده تیم فنی شما است و رفع خطا ها به وجود آماده و تا حد امکان پیش گیری از مشکلات برعهده شرکت می باشد.